4 obiceiuri noi care te scapă de durerile de spate

Consumă regulat broccoli si spanac

Imagini pentru broccoli

Asemenea calciului, vitamina K este extrem de importantă pentru oase mai sănătoase și puternice. Broccoli și spanacul sunt adevărate depozite de vitamina K, care ajută calciul să se fixeze în oase și contribuie la întărirea osaturii spatelui, astfel încât durerile din această zonă se vor ameliora.

Elimină lucrurile inutile din poșetă și poart-o corect

Dacă poșeta are mai mult de 10% din greutatea corpului tău, atunci cu siguranță e prea mult. Mai renunță la o parte din lucruri pentru că spatele resimte tot acest bagaj in plus. Încearcă să alegi genți cu bretele mai lungi și nu uita să schimbi umărul pe care o ții la fiecare 20 de minute.

Controlează-ți postura atunci cand lucrezi la calculator

Sprijină-ți spatele de spătarul scaunului, astfel încât acesta să preia o parte din greutate. Ține ambele tălpi pe podea, niciodată picior peste picior și dacă ai posibilitatea stai măcar câteva minute pe o minge de gimnastică gonflabilă, îți va ajuta enorm de mult spatele.

Aplică ulei de lavandă pe zonele dureroase

ulei lavanda

Amestecă câteva picături de ulei de lavandă cu ulei de cocos și masează ușor amestecul pe zona dureroasă. Uleiul de lavandă are proprietăți anti-inflamatorii și calmante, menite să îți relaxeze mușchii spatelui.

3 thoughts on “4 obiceiuri noi care te scapă de durerile de spate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *