Pe lângă aroma şi gustul puternic, dovleacul – vedeta toamnei, are şi numeroase beneficii pentru sănătatea şi echilibrul organismului:
- Ajută la îmbunatățirea vederii – betacarotenul din dovleac, pe care organismul îl transformă într-un tip de vitamina A, ajută la menținerea unei bune vederi, iar conţinutul bogat în luteină şi zeaxantină reduce riscul de apariție a cataractei.
- Stimulează pierderea în greutate – dovleacul are un conținut scăzut de calorii (sub 50 de calorii = 245 de grame) și este o sursă bogată de fibre, care sporesc senzația de sațietate.
- Menține inima sănătoasă – conținutul ridicat de potasiu, vitamina C și fibre din dovleac ajută la menținerea sănătății inimii, menţin un nivel normal al tensiunii arteriale și scad riscul de apariție a accidentului vascular cerebral.
- Reduce riscul de cancer – dovleacul conţine beta-caroteni antioxidanţi, benefici în prevenirea cancerului.
- Are grijă de frumusețea pielii tale – dovleacul te ajută şi să menţii frumuseţea pielii, prevenind apariţia ridurilor şi a petelor care apar odată cu înaintarea în vârstă.