Ce protecție UV trebuie să aibă ochelarii de soare?

În mod sigur îți dorești să ai cei mai buni ochelari. Sunt o mulțime de modele de ochelari de soare din care poți alege. Trebuie însă să știi foarte bine care sunt criteriile de selecție pentru ochelarii de soare cu protecție UV și ce rol dorești să îndeplinească aceștia pentru tine.

În funcție de locul în care vrei să îi folosești, trebuie să alegi ochelarii de soare potriviți:

Pentru vacanța la mare

Dacă îi cumperi pentru următoarea vacanță pe malul mării, atunci ai nevoie de o pereche de ochelari polaroid sau alte modele cu lentile polarizate. Aceștia te vor proteja de reflexiile orbitoare ale apei.

Pentru alergat sau alte activități în aer liber

Dacă ești o persoană activă și obișnuiești să faci sport afară, atunci trebuie sa îți cumperi ochelari sport. Aceștia sunt special concepuți pentru a fi mai ușori și pentru a se fixa bine.

Pentru condus

În momentele în care ești la volan sunt recomandați ochelarii cu lentile gradiente și polarizate. Dacă ai ochii obosiți sau iritați, ai nevoie de lentile cât mai închise.

Chiar dacă alegi o lentilă nepolarizată, trebuie neaparat să ai ochelari de soare cu protecție UV cu filtre. Aceștia te protejează împotriva razelor UVA și UVB, dăunatoare vederii.

Ce filtru solar să alegi?

Categoria de filtru solar este cuprinsă între 0 și 4, urmărind condițiile luminozității exterioare:

  • Categoria 0 – 80-100% – eficienți pe vreme cu nori, fără soare
  • Categoria 1 – 43-80% – vreme cu nori, puțin soare
  • Categoria 2 – 18-43% – vreme cu soare moderat
  • Categoria 3 – 8-18% – soare puternic, medii ce pot cauza reflexii – apă, nisip
  • Categoria 4 – 3-8% – soare puternic, zăpadă, interziși a fi purtați la condus din cauza transparenței vizuale foarte mică

Tipul de filtru solar este normal, fotocromatic, polarizant sau degrade:

  • Fotocromatice – se închid la soare și se deschid la umbră, adică se adaptează automat în funcție de condițiile meteorologice
  • Polarizante – elimină reflexiile, măresc contrastul îmbunătățind vizibilitatea
  • Degrade – sunt recomandate la conducerea vehiculelor

Nu în ultimul rând trebuie să alegi ochelari originali care să îți garanteze aceste tipuri de protecție. Îi găsești la magazinele de optică, precum: Lensa, Lentiamo sau la magazinele online mai mari: eMAG, MyCloset, FashionDays sau Answear.

Așadar, ochelarii de soare nu trebuie să fie doar un simplu accesoriu estetic, ci trebuie aleși în funcție de gradul de protecție împotriva razelor nocive. Alege-i pe cei potriviți și poartă-i cu tine oriunde mergi.

Citește și: Soluții eficiente de curățare a adidașilor albi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *