Cele mai bune uleiuri esentiale de cumparat, potrivit expertilor

Esti curios sa afli care sunt cele mai bune uleiuri esentiale? Te confrunti cu energie scazuta? Concentrare slaba? Dureri musculare? Piele uscata? Mancarime a scalpului? Credeti sau nu, un ulei esential bun si ales cu atentie, poate contribui la atenuarea unora dintre simptomele cu care te confrunti. Dar cu atat de multe optiuni de pe piata, poate fi greu sa descifrezi pentru ce merita in mod legitim sa-ti cheltuiesti banii.

Pentru a va ajuta sa treceti peste aceasta dilema, am facut un research al expertilor in aromaterapie pentru ajutorul lor in identificarea celor mai bune marci de uleiuri esentiale.

Cele mai bune uleiuri esentiale

Ce ingrediente cele mai bune uleiuri esentiale

Daca sunteti in cautare de cele mai bune uleiuri esentiale, cu cat lista de ingrediente este mai scurta, cu atat sunt mai mari sansele ca acesta sa fie de mai buna calitate.

„Un ulei esential ar trebui să fie 100% pur, ceea ce inseamna ca nu exista nimic in sticlă decat uleiul esential pur”, spune aromaterapeutul Amy Galper. „Deci, daca te uiti la un ulei de lavanda, de exemplu, singurul „ingredient” ar trebui sa fie uleiul de lavanda. Acestea fiind spuse, uleiurile esentiale pure sunt enumerate dupa numele lor botanice, astfel incat „ingredientul” din lavanda ar fi enumerat ca „lavendula angustifolia”.

De acolo, puteti incepe sa aflati pentru ce ulei esential ar trebui sa optati in functie de preocuparile dvs. Daca sunteti in cautarea a ceva care sa va relaxeze, Mikki Anderson, aromaterapeutul intern al PURA D’OR, recomanda uleiuri cu linalol, care se gasesc in lavanda, coriandru si busuioc. Daca doriti ceva care va va ajuta sa imbunatatiti energia si sa va concentrati, optati pentru un ulei care contine constituenti de limonen si mentol, cum ar fi lamaia, rozmarinul sau menta.

Ce ingrediente trebuie evitate in uleiurile esentiale

Cand alegeti un ulei esential care este 100% pur, asa cum recomanda expertii, puteti fi sigura ca nu contine ingrediente de umplutura pe care ar fi cel mai bine sa le evitati.

Desi uleiurile esentiale miros bine, „parfumul” nu este, de asemenea, ceva ce vrei sa vezi pe etichetele tale. „Fereste-te de uleiurile parfumate sau de termenul „ulei parfumat” de pe eticheta – de obicei indica aditivi chimici pentru conservare si o aroma imbunatatita”, spune Melike Atilgan, un aromaterapeut profesionist certificat NAHA NIVEL 2 si co-fondatorul Yoursy si The Banyo Co. „Acestea amesteca adesea uleiuri esentiale cu substante chimice sintetice, facandu-le nepotrivite pentru aromaterapie autentica.”

In plus, anumite uleiuri esentiale pure pot sa nu fie potrivite pentru toata lumea. „Siguranta depinde de multe lucruri, inclusiv de sanatate, afectiuni medicale si de piele”, spune Anderson. De exemplu, uleiurile de citrice presate la rece (cum ar fi lamaia, portocala si grapefruitul) pot irita pielea deteriorata, iar pelinul, balsamitul, camforul, frunza de Ho si isop pot provoca convulsii la cei cu epilepsie.

Alte câteva uleiuri esențiale „periculoase” de care Anderson recomanda sa le evitam pentru uz local sunt: busuioc (estragol), camfor (Safrole), coaja de scortisoara (se foloseste pe piele), salvie (Thujone), iarba (salicilat de metil) si pennyrole (Pulegone).

Cum poti spune ca uleiurile esentiale sunt de buna calitate?

  1. Cumparati de la o marca de renume
  2. Consultati practicile de extractie a ingredientelor
  3. Examinati sticla – evitati sticlele de plastic si alegeti-le pe cele din sticla, in colori inchise
  4. Faceti un test acasa – un ulei expirat sau care nu este pur, poate avea un miros nepotrivit, sintetic si o consistenta nepotrivita

Unele dintre cele mai bune sunt uleiurile esentiale sunt cele de la DoTerra. Au mirosuri intense si au utilizari multiple, putand fi folosite cu succes si la aparatele de aromaterapie.

Ulei esential DoTerra,5mlCUMPARA

Citeste si: Totul despre planta minune cica din Cicaplast Baume B5 si cremele virale

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *