Cum să lucrezi eficient de acasă: 5 sfaturi pentru productivitate sporită

Multe persoane lucrează de acasă de câteva săptămani, iar această schimbare nu este chiar atât de ușoară precum pare. Când lucrezi work from home, tentațiile sunt foarte mari: patul este aproape, iar Netflix este doar la un click distanță.

Deși te afli în confortul propriei tale locuințe, concentrarea și rezolvarea responsabilităților îți pot genera probleme și bătăi de cap. De aceea, trebuie să găsești modalități de a fi proactivă și să faci câteva schimbări în acest sens.

Cum să lucrezi eficient de acasă: top 5 obiceiuri pentru productivitate maximă

1. Nu rămâne în pijamale

Deși este foarte tentant să rămâi în pijamale toată ziua, s-a constatat că acest obicei scade semnificativ productivitatea. De aceea, ar fi bine să te îmbraci în alte haine comode, de preferat să alegi unele casual.

2. Lucrează de la birou, nu din pat

Un alt lucru tentant este acela de a lucra din pat, așa că ar fi bine să renunți la asta. Pe lângă faptul că nu vei putea fi concentrată și productivă, vei avea și mari dureri de spate.

Dacă simți că statul la birou a devenit neplăcut, probabil nu ai scaunul potrivit. Fă-ți timp și comandă-ți un scaun confortabil cu spătar înalt sau o minge gonflabilă, care este perfectă pentru coloana ta. La finalul zilei, te vei simți energizată și deloc epuizată.

3. Nu uita de pauza de masă

Încearcă să respecți ritualul de dimineață de a bea o cafea în liniște, înainte să te apuci de sarcinile de la job. De asemenea, nu sări peste pauza de masă și respectă ora la fel cum o făceai înainte. Dacă ți se întâmplă să uiți, instalează-ți extensia Marinara: Asistent Pomodoro în Chrome, care îți va aminti că e timpul pentru o nouă pauză.

4. Menține ordinea în jurul tău

Un spațiu dezordonat îți va transmite și ție aceeași stare, nu te vei putea concentra și nu vei putea lucra la capacitate maximă. Evită să ai o cameră haotică, menține curățenia și ține la îndemână doar materiale utile pe care îți poți nota ideile. La Diverta găsești o mulțime de agende cu mesaje motivaționale sau poți alege chiar o tablă magnetică de scris de aici.

Click aici pentru toate agendele

5. Separă spațiul profesional de cel personal

Probabil încă te întrebi cum să lucrezi eficient de acasă în preajma familiei. Deși știm că este foarte greu, este bine să trasezi o linie clară între viața personală și cea profesională. În timpul programului evită să te gândești la lucrurile ce nu țin de muncă și păstrează-le pentru orele din afara programului.

Cum să devii cea mai bună versiune a ta

One thought on “Cum să lucrezi eficient de acasă: 5 sfaturi pentru productivitate sporită

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *