Cum să păstrezi bradul verde și frumos mai mult timp

Un brad înalt crește în ani buni, iar frumusețea lui piere după câteva saptămâni de expunere în casă de Sărbători. Cea mai ecologică metodă este fie să iei un brad artificial, fie să îți cumperi un brad în ghiveci, astfel încât după sărbători să îl readuci în circuitul natural, plantându-l în exterior.

În cazul în care optezi pentru unul natural, tăiat sau la ghiveci, poți să aplici câteva trucuri pentru a-l păstra în stare proaspătă pe toată perioada sărbătorilor, fără să se usuce sau să îi pice acele.

  • Aplică fixativ de păr pe partea inferioară a crengilor, această procedură va întări acele bradului și va preveni căderea acestora. Trucul este folosit și de florării pe toată perioada anului.
  • Adaugă vodcă sau apă de gură la tulpină, acest truc va combate germenii. Poți adăuga chiar și câteva aspirine, acidul salicilic va stimula sistemul imunitar al pomului, ajutându-l să respingă atacul microbilor.
  • Îndepărtează fructele de lângă brad, vaporii de etilenă care se degajă din fructe “otrăvesc” pomul, iar acele lui vor cădea prea repede. Cele mai dăunătoare din acest punct de vedere sunt bananele.
  • Ornează-l cu o instalaţie de pom cu beculeţe LED albe sau transparente, care nu produc căldură. Evită becurile colorate, cele albastre în special, deoarece răspândesc un anumit spectru de lumină, care afectează procesul de fotosinteză şi grăbeşte moartea bradului.

P.S: Dacă vrei ceva cu adevărat inedit, mai nou există și varianta unui sticker în formă de brad, este simplu, rapid și ecologic. Oricum ar fi, nu lăsa iarna să treacă fără să ai în casă un brad, ne umple inimile de bucurie și ne aduce aminte de frumoasa perioadă a copilăriei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top