O multime de femei isi doresc sa scape de acele cearcane inestetice sau de pungile de sub ochi. Majoritatea cauta solutii rapide precum machiajul sau o crema speciala pentru a le ascunde. Pentru a vindeca cu adevarat afectiunea, este esential sa te uiti in interior pentru a descoperi cauza care sta la baza si pentru a gasi o solutie pe termen lung.
Ce cauzeaza cearcanele si pungile de sub ochi?
Multi factori contribuie la cearcane inchise la culoare si la pungile de sub ochi, toate acestea provocand o deteriorare a fibrelor de colagen si elastina care afecteaza in mod negativ elasticitatea pielii.
Circulatia slaba
Pungile sunt cauzate de colectarea lichidului sub ochi din cauza circulatiei slabe. Cand portiunile de grasime se slabesc, grasimea incepe sa umple zona sensibila de sub ochi. Daca circulatia este slaba, vasele de sange si capilarele apar mai usor in zona ochilor. Aceasta tinde sa ofere o decolorare purpurie, care este de fapt o forma de vanatai.
Somnul
Lipsa somnului tinde sa determine dilatarea vaselor de sange de sub pielea subtire a ochilor, creand o nuanta intunecata. Uneori oboseala poate face ca zona de sub ochi sa para si umflata. Asigura-te ca dormi suficient, intre 6-8 ore si ca alegi o perna potrivita, gasesti aici care sunt avantajele pernelor anatomice.
Rinichii
Zona delicata de sub ochi este corelata direct cu rinichii nostri. In unele cazuri, pungile de sub ochi sunt un semn al problemelor renale. Cearcanele negre sunt uneori de fapt depozite de carbon, rezultate din incapacitatea organismului de a digera corect proteinele, ceea ce este adesea consecinta lipsei de acid clorhidric din stomac sau a rinichilor care nu functioneaza optim.
Sunt semne ca sistemul limfatic este protejat, astfel incat organismul nu elimina toxinele in mod corespunzator. Acest lucru poate fi cauzat de o cantitate excesiva de proteine care streseaza rinichii, ducand la revarsarea proteinelor in sange.
Exces de sodiu
A avea prea mult sodiu duce la retentie de lichide si umflaturi sub ochi, rezultand umbre intunecate, pungi si cearcane.
Deficienta de nutrienti
Cearcanele intunecate sau cenusii de sub ochi pot rezulta, de asemenea, dintr-un deficit de vitamine B12 sau K si fier. Aceasta deficienta poate duce la o oxigenare slaba a tesuturilor corporale si efectele acesteia sunt evidente mai ales sub ochi, unde venele pronuntate, albastrui, sunt mai vizibile.
Solutie pentru a preveni si reduce cearcane si pungile de sub ochi
Primul pas consta in exfoliere, care favorizeaza circulatia si fluxul sanguin in piele. Iti recomandam sa folosesti un exfoliant delicat, cum sunt -> aceste dischete exfoliante cu ceai verde si sa le folosesti de 2-3 ori pe saptamana. Frecati-va cu blandete pe gat, fata si sub ochi.
Dupa ce ai terminat procesul de exfoliere, este timpul sa apelezi la proprietatile antiinflamatoare si anti-oxidante ale turmericului, numit si curcuma. Acesta va elimina cearcanele si va netezi pielea din jurul ochilor.
Amesteca doua lingurite de pudra de turmenic (aici gasesti cateva modele bio) cu doua lingurite de suc de ananas, formand o pasta groasa. Aplica pasta pe zona de sub ochi si lasa sa actioneze zece minute, apoi sterge pur si simplu cu o carpa moale.
Daca te grabesti si nu ai rabdare sa prepari aceasta solutie naturala, poti apela la -> Crema Remescar Medmetics. Este o crema extraordinar de buna, perfecta pentru calmarea ochilor umflati si indepartarea cercurilor intunecate.
Nu uita ca ochii sunt ferestrele sufletului nostru. Pastreaza-i stralucitori si sanatosi pentru a permite sufletului tau sa devina si el luminat. Te vei simti mai bine, ochii tai vor fi larg deschisi si primitori, iar pielea din jurul ochilor va straluci pentru ca vor fi mai hidratati.
URMARESTE-NE SI PE:
Citeste si: Ce este un oximetru? Este o idee buna sa cumperi unul?
Minunate informatii!
Multumim!
Foarte utile informatiile!
Foarte interesante informațiile, mereu găsesc ceva nou de aflat de la tine. Vreau sa împărtășesc cu voi un produs pe care îl folosesc de 2 luni de zile și este exact ce aveam nevoie. Este vorba despre ulei de argan cu lăptișor de matca, miere și vitamine.