Cum scoți rapid sâmburii de la cireșe cu o sticlă

E sezonul cireșelor, așa că îți propunem un truc despre cel mai mai râvnit și prețios fruct al momentului.

Nimic nu e mai bun decât gustul cireșelor coapte și zemoase, însă scoaterea sâmburilor reprezintă deseori o adevărată provocare. Dacă vrei să faci asta ca o profesionistă, îți prezentăm o modalitate simplă fără să folosești instrumentul de scos sâmburi.

Ce ai nevoie să scoți sâmburii de cireșe

Dacă vrei să scoți sâmburii de cireșe, îndepărtează pentru început codița și ține fructul între două degete. Poziționează cireașa deasupra sticlei cu partea în sus și apăsă pe ea ușor, dar ferm cu bățul de lemn. Sâmburele din interior va fi împins direct în sticlă, rămânând doar cireașa gustoasă.

Dacă ți-e greu să urmezi pașii, așează cireașa pe gura unei sticle mai mici, cum este această sticlă de la Coca-Cola sau pe o sticlă de bere. Cireșele întregi fără sâmburi sunt acum perfecte pentru a fi folosite la desert sau pentru depozitarea în congelator.

🗝️ Pont suplimentar: Nu arunca codițele de la cireșe! Ele sunt extrem de bune și este bine să le usuci într-un loc întunecat și răcoros, apoi să le depozitezi în pungi de hârtie sau săculeţi de pânză. Le poți folosi ulterior la prepararea ceaiurilor, fiind excepțional de bune în cazul durerilor de stomac, diaree sau eliminarea reziduurilor din sânge şi a depozitelor de grăsime. Aici găsești ceaiuri din codițe de cireșe gata preparate.

Dacă ai încercat acest truc folosind sticla, te așteptăm pe conturile de Instragram, Facebook sau YouTube să ne spui părerea ta. Spor la savurat cireșe!

Citește și: Apă cu castravete – băutura minune pentru sănătate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *