Cum te ajută mersul pe bicicletă – beneficii pe două roți

Poate că a venit timpul să lași mașina sau autobuzul de-o parte și să te urci pe două roți. Mersul pe bicicletă are multiple beneficii atât pentru starea ta de spirit, cât și pentru sănătatea corpului tău.

Starea de epuizare și energia negativă acumulate zi de zi ne afectează atât viața profesională, cât și pe cea personală. Este esențial să reducem nivelul de stres și să păstrăm o stare de spirit pozitivă prin desfășurarea activităților afară.

Se spune că mersul pe bicicletă nu se uită niciodată, poate și pentru că este ceva nativ, ceva ce ne face plăcere și ne ajută să ne eliberăm de gânduri. Așa că ia-ți o bicicletă (click aici pentru modele de biciclete) și bucură-te de multiplele beneficii.

Mersul pe bicicletă și beneficiile plimbării pe două roți

În funcție de timpul pe care îl acorzi acestei activități în natură, vei vedea că se întâmplă adevărate minuni în interiorul tău. Sfatul nostru este să te echipezi cu voie bună și să redescoperi plăcerea copilăriei.

10 minute: îmbunătățirea articulațiilor

20 de minute: întărirea sistemului imunitar

30 de minute: îmbunătățirea nivelului cardiovascular

40 de minute: creșterea capacității de respirație

50 de minute: accelerarea metabolismului

60 de minute: menținerea greutății sub control, alungarea stresului și conferirea unei stări benefice la nivel fizic, cât și psihic

În cazul în care nu ai o bicicletă sau pur și simplu vrei să îți iei una nouă, există nenumărate magazine online unde poți găsi o varietate de modele. La eMAG (vezi lista aici) sau la Decathlon (vezi lista aici) găsești cele mai apreciate biciclete. Fie că alegi o semi-cursieră, MTB sau o bicicletă simplă pentru zilele de week-end, avantajele pentru sănătate vor fi aceleași atât timp cât ești perseverentă.

Așadar, ia-ți bicicleta și un echipament sportiv ca acesta, fixează casca și mănușile de protecție și bucură-te de beneficiile plimbării pe două roți. Vei simți că trăiești adevărat, gândurile negative vor dispărea și stresul va fi diminuat. Spor la pedalat!

Citește și: Transformă înghețata într-un aliment sănătos cu puține calorii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *