Fructele – sursa ideală de energie în sport

Fructele reprezintă o importantă sursă de energie, fiind considerate cele mai sănătoase şi mai nutritive pentru performanţa sportivă. Este recomandat sa consumăm fructe dimineața, la micul dejun, deoarece ne furnizează energie pentru întreaga zi. De asemenea, fructele la micul dejun previn balonarea, încărcarea excesivă a stomacului și asigură un tranzit intestinal optim.

Pentru o siluetă armonioasă sunt ideale fructele de pădure (zmeură, afine, coacăze, mure), care au un conținut scăzut de zahăr și conțin și foarte mulți antioxidanți. Totodată, fructele bogate în apă sunt ideale dacă faci sport, deoarece mențin un nivel optim de hidratare a organismului. Aproximativ 20% din cantitatea necesară de apă o luăm din fructe, astfel nutritioniștii recomandă consumul de fructe precum pepene sau grapefruit, care conțin peste 90% apă și ajută la accelerarea arderii grăsimilor.

Fie că faci sport regulat sau doar ocazional, nu trebuie să uiți să incluzi fructe în alimentația ta zilnică. Maximizează performanța, ne mențin sănătoase și ne feresc de oboseală. Spor la antrenamente! 

3 thoughts on “Fructele – sursa ideală de energie în sport

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *