Obiceiul care imbatraneste creierul si iti scade numarul de neuroni

Lipsa somnului determina creierul sa se hraneasca din propriile conexiuni sinaptice si scade numarul de neuroni, conform studiului publicat în Journal of Neuroscience.

Cu alte cuvinte, când nu dormi suficient, creierul incepe sa manance singur si scade numarul de neuroni. In timpul somnului, celula microgliala distruge „celulele vechi și uzate printr-un proces numit fagocitoza”, a dezvaluit Science Alert.

Aceste procese au un efect pozitiv în timp ce dormi, creierul se reincarca pentru ziua urmatoare. In esenta, creierul elimina ceea ce este irelevant, pastreaza ce este vital si face loc pentru noi amintiri, explica Newsweek.

Cu toate acestea, atunci cand ramai treaza, celulele intra de fapt in overdrive si incep sa raneasca creierul: „Aratam pentru prima data ca portiuni de sinapse sunt literalmente consumate de astrocite din cauza pierderii de somn”, a declarat Bellesi lui Andy Coghlan la New Scientist. „Dar poate provoca daune pe termen lung si ar putea explica de ce o lipsa cronica de somn pune oamenii in pericol de boala Alzheimer si alte tulburări neurologice”.

Asadar, incearca sa iti regandesti programul de somn si nu sari peste cele 6-8 ore de odihna. Daca adormi greu, valeriana este planta minune care te ajuta daca intampini probleme in acest sens.

Supliment alimentar Bien Dormir + Valeriana Forte, 10 capsule
Valeriana forte, 10 capsule – VEZI AICI PRODUSUL

Valeriana te ajuta sa adormi usor si imbunatateste calitatea si durata somnului. In plus, confera organismului o stare de bine, liniste, relaxare si calm.

Pentru a imbunatati activitatea creierului si a spori gradul de concentrare, consuma suplimente din ulei de peste. Pentru a functiona, creierul nostru are nevoie de o substanta – acidul docoso-hexa enoic (DHA), care se gaseste in grasimile tip omega 3, stimulatoare ale proceselor cerebrale.

Omega 3 Forte - ulei de peste natural 1200mg - 90 capsule

Omega-3 Fish Oil – VEZI AICI PRODUSUL

Citeste si: 5 trucuri care te ajută să scapi de rosul unghiilor

One thought on “Obiceiul care imbatraneste creierul si iti scade numarul de neuroni

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top