Produse cosmetice cu chimicale – cauza principala a menopauzei precoce

Oamenii de stiinta avertizeaza ca unele chimicale din anumite produse cosmetice si de make-up, pot accelera procesul de intrare la menopauza.

Studiile din cadrul Universitatii Washington au demonstrat ca femeile expuse la un nivel mare de chimicale specifice au intrat la menopauza şi cu patru ani mai devreme. Cele care obisnuiau sa se machieze des si de la varste foarte tinere au intrat la menopauza inca de la 49 de ani.

Au existat chiar si cazuri in care menopauza s-a instalat si cu 15 ani mai devreme, adica cu mult inainte de 40 de ani. Vinovati de acest lucru sunt ftalatii, substantele chimice care se regasesc in numeroase produse cosmetice, de curatare si chiar in ambalajele de plastic.

Aceste chimicale nocive cauzeaza chiar si deteriorarea starii de sanatate, mai multe studii recente demonstrand ca exista o relatie de cauzalitate intre acestea si diabet. Pot duce chiar la obezitate, infertilitate, aparitia problemelor cardiace, a osteoporozei, chiar si a unor tipuri de cancer. 

Top 5 cele mai periculoase chimicale din produse cosmetice

 1. EDTA – Ethylenediamine Tetraacetic Acid (E 385)
 2. Sodium Lauryl Sulfate (SLS)
 3. Propylen Glycol
 4. Oxybenzon
 5. Pudra de talc

Este aproape imposibil sa ne ferim complet de substantele nocive, insa putem sa evitam sa folosim cosmeticele cu aceste chimicale sau pe cele expirate. Este absolut necesar sa citesti etichetele produselor si sa cauti alternative, alegand produse naturale.

Daca esti insarcinata, trebuie sa ai o atentie si mai mare in privinta produselor cosmetice pe care le folosesti. Consecintele pot fi grave, asa ca incearca sa eviti urmatoarele ingrediente:

 • Retinol
 • Acid salicidic
 • Acizi AHA + BHA
 • Hydroquinone
 • Aluminium Chloride
 • Uleiuri esentiale (rozmarin, iasomie, ienupar, busuioc)

Citeste si: 3 nuante de oja care se potrivesc cu orice tinuta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *