Strugurii – elixirul frumuseții. Măști și loțiuni preparate acasă

Strugurii, considerați elixirul frumuseții, sunt bogaţi în vitamine şi ajută pielea să arate mai tânără şi mai revigorantă. Din acest motiv, există nenumărate produse cosmetice pe bază de struguri, bogate în proprietăți antioxidante și nutritive. Iată recomandările noastre:

Pentru momentele în care ai timp, poți să prepari chiar tu o cremă naturală pe bază de struguri. Descoperă mai jos câteva moduri în care poți folosi strugurii, elixirul frumuseții, în ritualul cosmetic şi află cum să prepari măşti şi loţiuni la tine acasă.

Împotriva acneei

Zdrobește câteva boabe de strugure și amestecă zeama cu o linguriță de bicarbonat și una de făină. Aplică amestecul pe față și lasă-l 15 minute, apoi clătește-te cu apă călduță.

Reglare sebum

Dacă ai un ten cu tendință de îngrășare, amestecă pulpa și zeama de la struguri cu un gălbenuș de ou și aplică în strat gros pe zonele grase. Lasă să acționeze un sfert de oră și clătește cu apă călduță, apoi cu apă foarte rece, pentru ca porii să se închidă.

Loțiune hidratare

Dacă ai pielea uscată și deshidratată, amestecă lapte cu suc de strugure proaspăt stors, aplică pe față cu o dischetă de bumbac, așteaptă să se usuce și îndepărtează cu apă călduță.

Mască anti-rid

Pentru prevenirea ridurilor și îmbunătățirea elasticității pielii, amestecă 2 linguri de pastă de struguri cu un albuş de ou bătut. Clăteşte în 15-20 de minute cu apă rece.

Hidratare pe termen lung

Strivește boabele de struguri, strecoară sucul obținut și toarnă-l într-un borcan. Amestecă conținutul cu 1-2 linguri de miere şi 1 lingură de sare de mare, apoi filtrează amestecul din nou şi adaugă un pahar de apă. Utilizează un tampon pentru a curăța pielea cu această loţiune, care ar trebui să acționeze timp de 1-2 ore. Loţiunea poate fi depozitată timp de un an într-un loc răcoros.

2 thoughts on “Strugurii – elixirul frumuseții. Măști și loțiuni preparate acasă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *