Desertul răcoritor şi dulce, perfect pentru savurat pe terasă, în pauza de prânz, în vacanţă sau chiar și în zilele de început de toamnă, poate fi transformat într-un aliment benefic pentru sănătate.
Există câteva trucuri care pot face înghețata să devină un aliment sănătos şi cu puţine calorii, mai puţin dăunător pentru siluetă:
- alege înghețata simplă cu cât mai puține E-uri pe etichetă și nu uita că mai puţină culoare = mai sănătos, o culoare intensă înseamnă o cantitate mare de aditivi alimentari
- nu te lăsa păcălită de înghețata light din comerț nou-apărută pe piaţa din România, destinată persoanelor care nu consumă deloc zahăr. Deşi au mai puţine grăsimi, au un număr de calorii care le depăşesc pe cele ale unei îngheţate obişnuite
- o alternativă sănătoasă este să cumperi un iaurt simplu natural, să îl amesteci cu câteva fructe congelate şi să îl lași la îngheţat în congelator
- încearcă să eviți topingurile de orice fel și să alegi în locul lor fructe proaspete, nuci, caju, seminţe de chia, bucăţi de migdale sau sirop de agave presărat deasupra. Fructele conţin vitamine şi fibre, iar nucile și celelalte oleaginoase au proteine şi grăsimi nesaturate. Aici poți găsi o mulțime de semințe și siropuri pe care le poți combina pentru a da savoare înghețatei tale.
Dacă ești atentă la aceste aspecte, poți să integrezi îngheţata ca parte a unei diete echilibrate, care poate accelera procesul de ardere a grăsimilor, determinând pierderea unor kilograme în plus. Aşadar, nu trebuie nicidecum să o adaugi pe lista alimentelor interzise.
One thought on “Transformă înghețata într-un aliment sănătos cu puține calorii”