Vitamina C cu rol important în prevenirea COVID-19

Conform studiilor recente, Vitamina C are un rol semnificativ în prevenirea COVID-19. Administrarea unor doze mari de vitamina C este esențială pentru noi în contextul pandemiei. Aceasta îmbunătățește nivelul antiviral, previne și tratează afecţiunile acute ale plămânilor şi bolile respiratorii acute.

Pentru întărirea sistemului imunitar, este bine să consumăm cât mai multe fructe proaspete și sucuri naturale de portocale, lămai, mandarine, kiwi și grepfruturi. Concentrația lor ridicată de vitamina C te va ajuta să faci față mai bine infecțiilor. Pentru un efect mai ridicat, le poți combina cu miere, ghimbir sau propolis.

Vitamina C poate fi achiziționată și sub formă de capsule, tablete, tablete efervescente sau siropuri. Este bine să îți faci un stoc în casă cu toate aceste produse, le poți cumpăra ca atare sau în combinații cu alte vitamine sau minerale, precum vitamina E, seleniu, zinc sau magneziu. Doza zilnică recomandată de vitamina C pentru femei este de 75 de mg.

Așadar, Vitamina C ajută în prevenirea COVID-19. În această perioadă grea, trebuie să nu uităm că Vitamina C poate să combată coronavirusul dacă ne sprijinim organismul prin consumarea zilnică a unor alimente și suplimente bogate în vitamina C. De asemenea, la fel de importantă pentru prevenirea bolii este evitarea expunerii.

Citește și: Beneficiile fructelor, sursa principală de sănătate și energie

One thought on “Vitamina C cu rol important în prevenirea COVID-19

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *