Trucuri Feminine

Tot ce trebuie să știi despre frumusețe, sănătate, sport, modă și lifestyle

Acasa » Tehnica de învățare corectă prin intermediul culorilor

Tehnica de învățare corectă prin intermediul culorilor

Foarte multe dintre noi am subliniat în culori măcar o dată în încercarea de a învăța mai ușor, însă ce nu știam probabil este că făceam acest lucru într-un mod greșit. Dacă subliniezi paragrafe sau chiar pagini întregi fără o strategie clară, subliniatul devine ceva normal, lipsit de sens, iar creierul ajunge să ignore multe informații.

Cea mai bună tehnică pentru a scoate în evidență și a memora lucrurile esențiale este să îți alegi câteva markere în culori care îți plac mult și să stabilești niște ‘coduri’ specifice fiecărui tip de informație. Trebuie să ai grijă să respecți această convenție permanent, astfel încât creierul să perceapă acele informații și să le memoreze mai ușor. De exemplu:

  • Roșu (subliniat) – capitole, subcapitole
  • Galben (hașurat) – pentru elemente numerotate
  • Verde (hașurat) – pentru informații principale
  • Albastru (pix, subliniere ondulată) – elemente noi

Ideea este să îți construiești propriul stil, care să ți se potrivească și pe care să îl înțelegi fără să stai să îl analizezi înainte. Această tehnică folosește în mod eficient memoria vizuală și îți ține creierul în priză, îl vei obliga astfel să găsească semnificația fiecărui cuvânt pe care îl citești.

Culorile te vor stimula, iar informațiile evidențiate cu ajutorul lor vor fi mai ușor de reținut. În plus, o să îți fie extrem de ușor să cauți un anumit detaliu în pagină, pentru că știi exact la ce culoare trebuie să te uiți.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top