Tehnica de învățare corectă prin intermediul culorilor

Foarte multe dintre noi am subliniat in culori macar o data in incercarea de a invata mai usor, insa ce nu stiam probabil este ca faceam acest lucru intr-un mod gresit. Daca subliniezi paragrafe sau chiar pagini intregi fara o strategie clara, subliniatul devine ceva normal, lipsit de sens, iar creierul ajunge sa ignore multe informatii.

Cea mai buna tehnica pentru a scoate in evidenta si a memora lucrurile esentiale este sa iti alegi cateva markere in culori care iti plac mult.

si sa stabilești niște ‘coduri’ specifice fiecărui tip de informație. Trebuie să ai grijă să respecți această convenție permanent, astfel încât creierul să perceapă acele informații și să le memoreze mai ușor. De exemplu:

  • Roșu (subliniat) – capitole, subcapitole
  • Galben (hașurat) – pentru elemente numerotate
  • Verde (hașurat) – pentru informații principale
  • Albastru (pix, subliniere ondulată) – elemente noi

Ideea este să îți construiești propriul stil, care să ți se potrivească și pe care să îl înțelegi fără să stai să îl analizezi înainte. Această tehnică folosește în mod eficient memoria vizuală și îți ține creierul în priză, îl vei obliga astfel să găsească semnificația fiecărui cuvânt pe care îl citești.

Culorile te vor stimula, iar informațiile evidențiate cu ajutorul lor vor fi mai ușor de reținut. În plus, o să îți fie extrem de ușor să cauți un anumit detaliu în pagină, pentru că știi exact la ce culoare trebuie să te uiți.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *